Familiefestival KLEURRIJK (2+)

3Ontdek de wereld van theater en kunst

Altijd al willen weten hoe een gele driehoek beweegt? Of wat voor geluid een rode cirkel maakt? In KLEURRIJK  kraakt en knispert het van de levende kunst. Kinderen vanaf 2 jaar én hun (groot-)ouders maken samen met de acteurs uit de theatervoorstellingen spelenderwijs kennis met de wereld van kleur en vorm, een unieke belevenis waarin publiek naar hartenlust kan ontdekken, spelen en bouwen.

Al in de foyer begint de ontdekkingsreis: Bezoekers onthullen een wondere wereld van kleuren en figuren, waar regels vervagen en fantasie en plezier alle ruimte krijgen. Kleine en grote kunstenaars spelen met de meest fantastische objecten in dit magisch groeiende museum. Bouw je eigen totempaal van abstracte vormen, duik in een levensgrote blokkendoos of verkleed je tot vierkant of cirkel, net als de acteurs uit de voorstelling Het grote kleurenballet, en maak een foto van je eigen gecreëerde, levensechte schilderij waarin jij met je gezin de hoofdrol speelt!  In de aangrenzende zalen zijn twee theatervoorstellingen te zien die onderdeel vormen van de ontdekkingsreis.

Producent: 2-ater producties in coproductie met Drents JeugdTheater Garage TDI | Foyer-beleving: Studio MAKY i.s.m. Villa Zebra | Dramaturgie: Frederieke Vermeulen (Garage TDI)


Voorstelling Geel (2+) door ‘Mime Wave’
In Geel vinden we alle tinten geel van Vincent van Gogh terug. Met mime, livemuziek en animaties wordt het publiek meegenomen door een geel meisje en een gele muzikant in een gele wereld. Tot er een blauw meisje met een blauwe koffer verschijnt. Dat hoort natuurlijk niet! Tot ze ontdekken dat ze met geel en blauw groen krijgen en zo uiteindelijk een kleurrijke wereld creëren.

Spel / makers: Anastasiia Liubchenko, Yung-Tuan Ku, Thijs Felperlaan | Concept: Anastasiia Liubchenko | Dramaturgie: Dorien FolkersDuur: 35 minuten


Voorstelling Pim Pam Paars (2+) door ‘Theaterstraat | Meboer & Bakker’

Pim Pam Paars is een komische, muzikale performance waarbij je, je in een levend schilderij waant, vol bonte kleuren en dansende vormen.

“Ppprrrrrsssssssttttt…” Een groot knalgeel vierkant verschijnt en stuitert vrolijk rond. “Plop.” Een kleinere blauwe cirkel springt te voorschijn en doet een gek dansje om het vierkant heen. En: “Whooei”, een rode driehoek, 2 oranje strepen en 5 groene rechthoeken komen ook op het grote kleuren- en vormenfestijn af. Langzaam vinden ze een plekje en ontstaat er een prachtig landschap in alle kleuren van de regenboog.

Tot slot worden ook de kinderen uitgenodigd in deze wonderlijke wereld. Als kleine kunstenaars kunnen ze zelf verder creëren en spelen. Het decor van de voorstelling verandert in een interactieve speelinstallatie.

De theatermakers Suzanne Bakker en Rianne Meboer lieten zich voor deze woordeloze voorstelling inspireren door het televisieprogramma ‘Tik Tak’ en de abstracte schilderijen van kunstenaar Wassily Kandinsky.

Spel: Rianne Meboer en Suzanne Bakker | Regieadvies :Paul van der Laan en Tjebbe Roelofs  | Muziek: Jolle RoelofsVormgevingsadvies: Calle de Hoog en Daphne KarstensDuur: 45 minuten


 

Familiefestival KLEURRIJK is een feest van kleurexplosies, vormverrassingen en dansende kunstwerken.

Mede mogelijk gemaakt door onze subsidiënten: