Over 2-ater

De stichting Twee-ater (volledige naam) is opgericht met doelstelling kwalitatief theater voor jonge kinderen van 2 tot 12 jaar te ontwikkelen. Dit doet zij door het produceren van jeugdtheatervoorstellingen, waarin artistieke kwaliteit en goede afstemming op de doelgroep centraal staan en door het initiëren van bijzondere projecten. Twee-ater plaatst het bezoeken van een voorstelling in een bredere context: een theater-totaal-belevenis. In het produceren van voorstellingen wordt gestreefd naar:

  • Uitzonderlijke producties en initiëren van samenwerkingen. Stichting Twee-ater ging van start met ‘Het reizende Peuterfestival’. Een uniek totaalproject dat na zoveel jaar nog steeds haar houdbaarheid niet verloren heeft en nog steeds een plek inneemt in het culturele aanbod voor peuters en kleuters. De kracht van de mensen die betrokken zijn bij stichting Twee-ater ligt in het ontwikkelen van speciale projecten als deze. In het verlengde werd in 2016-17 ‘De kleine Sneeuwman’ geproduceerd: een coproductie tussen China en Nederland voor de grote zalen. Innovatie en vernieuwing van het culturele veld staan hoog in het vaandel en daarvoor wordt pionieren niet geschuwd.
  • Het bieden van kansen aan jonge makers om te werken met een ervaren producent dan wel regisseur, of vice versa. Bijvoorbeeld een jonge regisseur, kostuumontwerper, decorbouwer etc. laten werken met een ervaren speler en producent.

ANBI

2-ater Producties maakt via deze website de voor de ANBI status vereiste gegevens openbaar. De officiële naam is Stichting Twee-ater.

  • KVK nummer: 34201445
  • RSIN nummer: 812803620

Bestuur Stichting Twee-ater:

  • Joost Verbunt (voorzitter)
  • Luuk de Ruijter (penningmeester)
  • Leo Rietveld (secretaris)

Beloningsbeleid:

De stichting heeft geen betaalde bestuursleden.

Downloads

Jaarverslag 2017: Balans Stichting Twee- ater 2017